Проектот “Македонија вработува” беше инициран со цел намалување на невработеноста преку отворање на нови работни места со опфат на различни категории на невработени лица кои потешко стапуваат на пазарот на трудот. Пакетот на мерки кои овозможува поволности за компаниите како ослободување од плаќање на придонеси од задолжително социјално осигурување за секој нов вработен во рамки на проектот допринесе 10140 компании да вработат 19000 лица за само една година. Владата на Република Македонија следејќи ги потребите на работодавачите и заложбата за создавање на што поголем број работни места продолжува со реализацијата на проектот МАКЕДОНИЈА ВРАБОТУВА 2.................

Општина Лозово

ул. Маршал Тито бб

+389 32 458 450

info@opstinalozovo.gov.mk

Пон - Пет: 8:00 - 16:00

Следете не

Copyright © 2018. Сите права се заштитени. Designed by Elkom Group | www.elco.eu.mk