Објави / соопштенија

 

 Реконструкција на улицата ,,Октомвриска Револуција"!

ул
 
Зборот е збор! Ветеното го исполнуваме. Градежната офанзива во општина Лозово продолжува. Заврши реконструкцијата на улицата ,,Октомвриска Револуција" во должина од 400 метри. Продолжуваме понатаму со засилено темпо во урбанизација на општината.
 

 

 

Започна со работа новата детска градинка ,,Срцко"

Започна со работа новата детска градинка ,,Срцко" со која општина Лозово го реши долгогодишниот проблем со сместување на дечињата од предучилишна возраст како и за дечињата до две години. Градоначалникот на Општина Лозово им посака топло добредојде и убав престој на сите дечиња и честитки за ново вработените со многубројни игри, песни и насмевки.

 

Чистење и миење на улиците во сите населени места во општина Лозово

Денес (17.03.2021 година) започнуваме со чистење и миење на улиците во сите населени места во општината со помош на новата механизација набавена за потребите на ЈПКД Лозово. Континуирано во текот на наредниот период ќе вршиме чистење на улиците во сите населени места за прв пат во нашата општина. Продолжуваме понатаму со модернизација и урбанизирање на нашата општина.
 
Светски ден на енергетиката!
светскиДенНаЕнергетиката
Светскиот ден на енергетиката го одбележуваме со завршените проекти во кои инвестиравме како општина во енергетска ефикасност.
1.Поставена е термоизолациона фасада на централното училиште М.М-Брицо;
2.Поставена е термоизолациона фасада и термоизолационен покрив на мултифункционалниот културен центар;
3.Поставена е термоизолациона фасада на градинката ,, Срцко".
Примената на енергетската ефикасност е од огромно значење, и од економски и од еколошки аспект. Пресметките покажуваат дека со имплементација на солидни енергетски ефикасни решенија едне субјект може да ја намали потрошувачката на енергија и до 40%, а притоа да го задржи истиот квалитет на живот. И понатаму ќе продолжиме да инвестираме и да ги поддржуваме сите инцијативи, бидејќи покрај економските придобивки не смееме да ги изоставиме позитивните ефекти кон животната средина. Инвестирај во енергетска ефикасност - диши чист воздух!

 

ЈАВЕН КОНКУРС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА РЕОНСКИ ПОПИШУВАЧИ И РЕОНСКИ ИНСТРУКТОРИ - ПОПИС 2021 ГОДИНА

 Јавен Конкурс попис 2021 година page 005

 

 
Се известуваат граѓаните и НВО на Општина Лозово , дека во тек се подготовки на предлог програмите за работа на општина Лозово за 2021 година, кои на седница на Совет ќе бидат дадени за усвојување. Поради пандемијата од КОВИД 19, оваа година нема да организираме јавни средби со граѓаните, НВО и претсавниците на месните заедници и форуми во заедницата пред донесување на Буџетот на општината. Од тие причини, а во интерес на зачувување на сопственото и колективното здравје, Ве повикуваме сите граѓани, граѓански организации, месни заедници и сите заинтересирани, да дадете свој предлог за рализација кој сметате дека е приоритетен во вашето населено место и да биде реализиран во тековната 2021година во соодветна писмена или електронска форма со потполнување на анкетен прашалник на следниов линк https://forms.gle/DuTtnRE3MCfhfcNk6 или на е-мail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. најдоцна до 10.11.2020 година и да дадете свој придонес во донесувањето на одлуките на локално ниво.
Исто така на ден 11.11.2020г со сите заинтересирани граѓани и НВО ќе спроведеме консултативен онлајн(ZOOM) состанок за годишните програми со предходна пријава за состанокот на ем:Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 
Денес одржав состанок со членовите на координативното оперативно тело на општина Лозово за справување и превенција од Ковид-19. На состанокот се презентираа новите мерки на Владата на Р.С.Македонија, начинот и улогата на координативното тело во спроведувањето на мерките и заклучок за секојдневно дезинфицирање на сите јавни и витални институции во општината како и секојдневна комуникација и координација со ДЗС и ОВР Свети Николе и следење на состојбите на терен со заболени лица како и со лицата во изолација и заклучоци за привремено стопирање на сите спортски и културни програми во затворен простор без поголеми групирања. Мораме сите да бидеме одговорни и да помогнеме заеднички во справувањето на битката со Корона вирусот.
 
 По објавениот јавен конкурс за литературни и ликовни творби по повод денот на општината на кој земаа учество повеќе од 100 учесници, денес ги доделивме наградите на прворангираните три места, а сите останити творби учестуваат во изработка на училишна збирка изработена од ООУ “Методи Митевски - Брицо” од Лозово. Честитки и благодарност до сите учесници!
                 
 
Продолжениот викенд (10.10.2020) во соработка со ЈКПД Лозово го користиме за спроведување на Еко акција на територијата на општина Лозово. Исто така во соработка со ЈКПД Лозово презедовме мерки за превентивно делување од Ковид-19, извршивме дезинфицирање на јавните површини, автобуски стојалишта, амбулантата, градинката, општинската зграда и надворешните површини пред и околу училиштата. Сите заеднички сме одговорни за зачувување на животната средина како и за спроведување и почитување на мерките против Ковид-19.

 Кодекс за административни службеници

Јавен увид и консултација со јавноста по Извештајот за Стратегиска оцена на влијанието на животната средина

Мибилен даночен шалтер на УЈП во Општина Лозово

Известување за рок за плаќање на данок на имот

Јавен Повик - Собир на граѓани

Честитка за верскиот празник Петковден

Јавен Повик до доверители

Јавен повик за ангажирање на волонтери

 
 

Општина Лозово

ул. Маршал Тито бб

+389 32 458 458

opstinalozovo@opstinalozovo.gov.mk

Пон - Пет: 8:00 - 16:00

Последни новости

Асфалтирање на 10 улици

 Изградба на бушотинас за бунар во село дорфулија

Фасада на ООУ ММ Брицо

Следете не

Copyright © 2018. Сите права се заштитени. Designed by Elkom Group | www.elco.eu.mk