Галерија

Прашај го градоначалникот

Новости

Јавен Литературен конкурс

14/12/2021

Распишување на ЈАВЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС по повод одбележувањето на "Ден на Општина Лозово"
ОДЛУКА
За распишување на  ЈАВЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС по повод одбележувањето на "Ден на Општина Лозово"
1) Градоначалникот на Општина
...
Повеќе

Ликовен конкурс

14/12/2021

Распишување на ЈАВЕН ЛИКОВЕН КОНКУРС по повод одбележувањето на "Ден на Општина Лозово"
ОДЛУКА
За распишување на  ЈАВЕН ЛИКОВЕН КОНКУРС по повод одбележувањето на "Ден на Општина Лозово"
1) Градоначалникот на Општина Лозово, распишува Јавен Ликовен конкурс на
...
Повеќе

Организирање на јавна презентација

17/06/2021

СООПШТЕНИЕ

За организирање на јавна презентација и јавна анкета по трет пат на предлог Урбанистички план за село Лозово, Општина Лозово со површина на плански опфат 120,74 Ха, изготвен

...
Повеќе

Годишен план за справување со корупцијата 2021 година

20/07/2021

Годишен план за справување со корупцијата 2021 година
На линкот подолу можете да до погледнете годишниот план за справување со корупцијата 2021 година
...
Повеќе

Општина Лозово

Лозово постоело уште пред XIV век познато под името Петковица, наречено по старата црква Св.Петка , која по доваѓањето на турците била претворена во џамија

На територијата на Општина Лозово се наоѓа културно наследство кое носи одбележје на народностите коишто живееле на оваа територија. Најстар објект откриен на оваа територија е црквата Св.Ѓоргија во с.Ѓуземелци, која потекнува од 16-иот век. Свој белег оставило и турското население со неколку теќиња и џамии, кое на овие простори живеело до 1960год. Од поновата историја е црквата Покров на Пресвета Богородица во с.Каратманово и црквата Св.Петка во Лозово, чија што изградба е во завршна фаза.

Името Лозово е добиено во 1975 кое ги симболизира големите плантажи со лозови насади.

Повеќе информаци
0
Задоволни Граѓани
0
Текст
0
Новини
0
Награди

Општина Лозово

ул. Маршал Тито бб

+389 32 458 458

opstinalozovo@opstinalozovo.gov.mk

Пон - Пет: 7:30 - 15:30

Последни новости

Асфалтирање на 10 улици

 Изградба на бушотинас за бунар во село дорфулија

Фасада на ООУ ММ Брицо

Следете не

Copyright © 2018. Сите права се заштитени. Designed by Elkom Group | www.elco.eu.mk